Infox

Titularii de marci europene din Romania, asaltati de facturi inselatoare

Lumea Marcilor atentioneaza titularii de marci europene din Romania, care si-au depus marcile fie personal, fie prin mandatar autorizat, ca singura institutie care percepe taxe pentru inregistrarea unei marci europene este Oficiul European pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO). Am cerut opinia specialistilor in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design, care au precizat pentru Lumea Marcilor:

“Taxele pentru inregistrarea unei marci europene se platesc in euro, in contul Oficiului European, in termen de 30 de zile de la depunerea cererii de marca. Este bine de stiut ca Oficiul European pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) nu emite facturi pentru taxele percepute.

In ultima vreme, titularii de marci europene au primit instiintari insotite de facturi fiscale de la diverse companii, care solicitau plata acelor facturi pentru inregistrarea marcilor in diverse publicatii.

Pentru a insela increderea titularului de marca, emitentii de facturi inselatoare le trimit sub titulaturi asemanatoare celei ale Oficiul European pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO), lasand sa se inteleaga ca vin de la institutii abilitate international privind protectia marcilor.

O buna perioada de timp, aceste facturi inselatoare erau trimise de catre WOIP – World Organization Intellectual Property Kft. Registration Community Trademark Application, o entitate juridica cu presupus sediu in Ungaria.”

Consilierii Rompatent Design ne-au mai precizat ca recent au aparut alte facturi inselatoare emise de BIPR – Bureau Intellectual Property Registration Kft. Registration Community Trademark Application, o firma din Ungaria care percepe asa zise taxe intr-un registru comunitar de marci. Sumele sunt de ordinul miilor de euro.

Aceleasi facturi inselatoare le trimite si EIPA – European Intellectual Property Agency. Pentru a crea incredere si a insela vigilenta destinatarului, in continutul facturilor se face referire la numarul real de inregistrare a marcii, solicitandu-se o taxa de inregistrare.

Sfatuim pe toti cei care primesc astfel de facturi inselatoare, sa le ignore si sa sesizeze de indata organele de urmarire penala.

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button