Start-upx

Platforma Mesteri Locali te pune in legatura cu profesionistii de care ai nevoie

Mesteri Locali este o platforma digitala romaneasca creata pentru a pune in legatura directa profesionistii din Romania cu oricine are nevoie de mana de lucru specializata. Acest sistem promoveaza meseriasii romani, oferind o noua oportunitate acestora de a-si dezvolta reputatia si a gasi clienti noi in mediul online. Lansat in August 2019, site-ul a adunat pana in prezent aplicatiile a sute de mesteri din toata tara, ce doresc sa isi faca cunoscute serviciile si sa isi creasca reputatia pe Internet.

Finantata in totalitate din fonduri proprii, platforma este imbunatatita in mod constant. In fiecare luna, functionalitati noi sunt introduse pe baza experientei utilizatorilor si al feedback-ului primit de la profesionisti.

Peste 80% din clientii care utilizeaza platforma Mesteri Locali gasesc un meserias in mai putin de cateva ore. Pana in prezent, site-ul a ajutat sa promoveze online sute de constructori, instalatori, electricieni sau zugravi.

Meseriasii inregistrati pe Mesteri Locali isi pot crea un profil public, prin care descriu serviciile oferite clientilor. Numarul de telefon al profesionistilor este public, mesterii putand fii contactati direct. Clientii au de asemenea oportunitatea de a lasa recenzii pentru activitatea prestata, ajutand astfel profesionistii sa isi dezvolte reputatia in mediul digital.

Mai mult, prin posibilitatea de a adauga imagini de la lucrarile realizate in trecut, meseriasii isi creeaza portofolii intregi. Aceste portofolii ajuta clientii atat sa vada tipul de lucrari executate, cat si sa se inspire pentru lucrari noi!

Profesionistii care dispun de certificari in domeniu sau detin firme, pot beneficia de simboluri precum „Certificat” sau „Verificat” in profil. Aceste insigne sunt acordate de echipa Mesteri Locali pe baza verificarii documentelor trimise de meseriasi.

Clientii ce doresc sa obtine oferte de pret de la meseriasi diversi, pot alege sa deschida lucrari pe site. Odata ce lucrarea este publicata, meseriasii cei mai apropiati de locatia acesteia sunt notificati si isi pot arata interesul sau pot trimite o oferta de pret.

Datorita sistemului rapid de cerere-oferta, site-ul Mesteri Locali ofera posibilitatea clientilor de a primi pana la 5 oferte in termen de cateva ore de la adaugarea anuntului de lucru. Pentru urgente sau necesar de interventii, clientii pot de asemenea lua legatura directa cu meseriasii pe baza unei cautari rapide de profesionisti in zona selectata, in functie de profesia necesara.

Mesteri Locali a ales sa opereze ca marca inregistrata atat pentru a-si proteja investiile realizate, cat si pentru mentinerea reputatiei castigate pana in prezent.

Specialistii in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design atrag atentia asupra unei modificari legislative referitoare la marcile deja inregistrate, care au in componenta lor ca protectie doar indicatia si termenul general din titlul clasei. Legea arata ca protectia cuprinde doar produsele sau serviciile acoperite de sensul literal al titlului. Pentru celelalte produse sau servicii din clasa respectiva care nu sunt acoperite de sensul literal al termenului din titlul clasei, proprietarii de marci trebuie sa depuna la OSIM o declaratie pana in data de 30 septembrie 2020, in care sa precizeze pentru ce produse sau servicii, altele decat cele acoperite de sensul literal din titlul clasei, solicita protectie. Daca nu vor proceda astfel vor pierde protectia pentru bunurile sau serviciile neacoperite de sensul literal al indicatiilor oferite de titlul clasei.

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button