Tic Tac – un gust nou, mereu pregatit sa te surprinda

In anul 1969, Ferrero S.p.A. a lansat dropsurile aromate ce mai tarziu aveau sa devina faimoase pe intreg mapamondul. Abia peste un an, in 1970, echipa i-a gasit un nume potrivit si foarte simplu de retinut, inspirat de tipul de capac folosit.

Tic este sunetul cand cutia este deschisa, iar Tac este zgomotul produs in momentul in care capacul este apasat la loc.

Remarcandu-se prin cutia de plastic transparent in multitudinea ambalajelor clasice de metal sau hartie, sloganul sublinia faptul ca Tic Tac reprezinta doza de prospetime ce are mai putin de doua calorii.

Care este aroma favorita a dropsurilor Tic Tac?

Aroma favorita a multor consumatori este cea de portocale, urmata indeaproape de cea de menta. Putini sunt cei care stiu ca menta folosita in fabricarea dropsurilor Tic Tac, cultivata in apropierea orasului Carmagnola de langa Torino, este renumita drept una din cele mai bune din lume datorita gustului sau deosebit de placut.

Anii ‘80 au adus vanzari neasteptate pe pietele emergente, extinzand Tic Tac pe cinci continente. Echipa din spatele brandului a incercat mereu sa creeze noi gusturi, sa surprinda cu tematici specifice sezonului si sa realizeze ambalaje originale.

Specialistii in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design ne pun la dispozitie extrasul de marca al primei inregistrari Tic Tac, marca inregistrata international. Protectia unei marci se realizeaza exclusiv prin inregistrarea acesteia la nivel national, european sau international, in functie de unde se doreste a exista un schimb economic.

Odata cu schimbarile aduse de reglementarile legii marcilor, consilierii in proprietate industriala recomanda parcurgerea lunara a Buletinelor Oficiale nationale si europene in vederea identificarii cererilor de marca identice sau asemanatoare cu marcile din portofoliul companiei.

Daca exista o noua marca depusa identica sau asemanatoare cu una deja existenta, titularul marcii vechi va trebui sa realizeze opozitie. Altfel, noua marca se va inregistra.

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button