Nutella – brandul nascut dintr-o necesitate

La scurt timp dupa ce al Doilea Razboi Mondial a luat sfarsit, maestrul cofetar Pietro Ferrero a avut stralucita idee de a adauga in praful de cacao, care venea din import si era foarte scump, alune de padure din productia locala, care erau mult mai ieftine, astfel obtinand mai multa crema de ciocolata cu care sa umple prajiturile si torturile pe care le realiza.

Nimeni nu s-a asteptat la succesul care a urmat. Copiii si adultii stateau la coada ore intregi in fata cofetariei Ferrero pentru a cumpara crema de ciocolata denumita initial Pasta Gianduja, din 1949 Suprema Gianduja, iar din 1964 Nutella.

Marca internationala Nutella a fost inregistrata de catre Ferrero S.p.A., inca din anul 1964. Extrasul de marca ne-a fost furnizat de unul din specialistii in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design.

Agentia sfatuieste proprietarii de business sa urmeze exemplul maestrului cofetar Ferrero si sa isi inregistreze un brand pentru a-si asigura protectia, in cazul in care un tert se gandeste sa foloseasca denumirea pentru a beneficia de pe urma acesteia.

Nutella a fost exportata in Germania inca din 1965. Avand sprijinul fiului sau Michele, cofetarul inventiv a fondat unitati de productie in Germania (1956), Franta (1958), SUA (1969), lansand noi produse care au devenit aproape la fel de faimoase ca sora lor mai mare, Nutella.

Grupul Ferrero Romania este cel care importa Nutella, deoarece nu detine o unitate de productie pe teritoriul Romaniei. Foarte cunoscuta pe plan local, Nutella este indragita de catre toate categoriile de varsta. Concurentul direct al acesteia este brandul Fineti, produs de grupul grec Chipita, de multe ori fiind varianta alternativa, mai ieftina, utilizata de romani. Brandul Nutella este marca inregistrata international, avand protectie si pe teritoriul Romaniei. Aici puteti vedea cel mai recent extras de marca, din anul 2016.

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button