Farmec, unul dintre cele mai importante branduri romanesti de cosmetice

Infiintata cu mai mult de 130 de ani in urma, Farmec SA este una dintre cele mai cunoscute companii romanesti de cosmetice, avand o larga recunoastere si alte tari din Europa, Asia si America de Nord.

Prima inregistrare ca marca a denumirii Farmec dateaza din anul 1966, dupa cum se poate observa in extrasul de marca. Protecta este ceruta pentru clasa NISA 3 – parfumerie, cosmetice, sapunuri.

Scurt istoric al companiei

Istoria companiei incepe in anul 1889, cand se infiinteaza laboratoarele Molnar Moser, in Budapesta. Mai tarziu, in 1943, un laborator mai mic, Mol-Mos, a pornit activitatea si in Cluj-Napoca.

In anii ‘60, fabrica s-a transformat in una dintre cele mai mari din intreaga lume, la dorinta Partidului Comunist. La scurt timp, in 1965 a inceput sa produca laptele Doina, pentru hidratare si indepartarea machiajului. Doina reprezinta una din marcile traditionale ale companiei Farmec, ce are succes chiar si in prezent.

Inovatie bazata pe formula inovativa a Anei Aslan

In portofoliul companiei se afla gama de produse Gerovital, care a reusit sa duca Farmec pe culmile succesului. Crema Gerovital H3, se bazeaza pe prima formula antirid, incredintata de renumitul medic Prof. Dr. Ana Aslan in anul 1967.

Ana Aslan a preparat in 1952 vitamina H3, ce avea la baza procaina. Aceasta a studiat modul in care substanta se putea folosi in lupta impotriva imbatranirii si a descoperit compozitia perfecta. Conceptul Gerovital H3 a fost introdus in 1957, la Congresul International de Gerontologie din Verona.

Crema Gerovital H3 este unul dintre produsele romanesti ce si-au pastrat notorietatea si in prezent. Inovatia consta in faptul ca aceasta reuseste sa mentina procesele metabolice specifice pielii tinere si la persoanele in varsta, regenerand totodata si epiderma.

Logo Gerovital by Farmec

In 1995, Farmec se privatizează, avand 100% capital românesc. Primul Director General ales a fost Liviu Turdean, ce a condus compania timp de 41 de ani.

In prezent, in portofoliul companiei Farmec SA se afla cateva sute de produse, gamele cele mai cunoscute fiind Gerovital H3 Prof. Dr. Ana Aslan, Gerovital H3 Evolution, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Doina, chiar si Triumf si Nufarul In contextul pandemiei, au fost introduse lotiunea si gelul dezinfectante pentru maini Farmec.

Exista numeroase brevete inregistrate ale produselor bazate pe formula inovativa a Anei Aslan. Specialistii Rompatent Design sunt de parere ca inregistrarea ca brevet a unei astfel de formule este foarte importanta. In cazul in care unul din produsele dumneavoastra are la baza o astfel de inovatie, puteti pierde dreptul de exclusivitate in utilizarea acestuia, punand in pericol chiar unicitatea produsului.

Gabriela Roman – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button