Villa Vinèa – de la pasiunea pentru vin la idee de afacere

Cum a inceput totul
In anul 2004, in timpul unei vizite de afaceri in zona orasului Tirgu-Mures, antreprenorul italian Heiner Oberrauch a ramas placut surprins de frumusetea Transilvaniei. Crescand intr-o familie stabilita in nordul Italiei, cu traditie oenologica, acesta a trimis mostre la un institut din Tirol pentru a testa calitatea solului.
Rezultatele testelor au fost pe masura asteptarilor. Considerandu-l un loc potrivit pentru fabricarea de vinuri de calitate, omul de afaceri a pus bazele Cramei Villa Vinèa.
Pe langa unicitatea si frumusetea zonei, conditiile climatice sunt optime pentru cresterea si maturizarea strugurilor, ce dau o aroma deosebita vinurilor Villa Vinèa. Aceasta este situata in localitatea Mica, in apropiere de Tarnaveni.
Aici, sunt plantate 12 soiuri locale si internationale de struguri, ce se intind pe 70 de hectare de vie. O parte din soiurile plantate sunt Riesling, Merlot, Pinot Noir, Gewürztraminer, dar si Sauvignon Blanc.
Fiind pasionat de vinuri, Heiner Oberrauch a dorit sa cultive doua soiuri noi de struguri, unul german, Kerner și Zweigelt, austriac. Aceste soiuri au devenit curand emblemele cramei Villa Vinèa.
In ciuda contextului nefavorabil din ultima perioada, cei ce la Villa Vinea continua sa se dezvolte, in special prin cresterea calitatii produselor. Principala directie inspre care vor sa isi concentreze atentia o reprezinta vinurile premium si superpremium. Villa Vinea a lansat primul vin superpremium, Argilla 2016, in editie limitata, care a primit un feedback excelent
Ce marci au inregistrat cei de la Villa Vinèa
Avand aceste soiuri deosebite de vin, compania a ales sa isi protejeze marcile, inregistrandu-le la nivel local si international. In portofoliul cramei exista sase marci inregistrate.
Trei dintre ele sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei, din anul 2012 (Terra Negra, 1682 SCB Villa Vinea si Castel Vinum). Celelalte trei sunt inregistrate in tarile de interes economic pentru companie, mai exact in Italia, Germania si Elvetia.
Consilierii in proprietate industriala ai Rompatent Design recomanda oricarei companii inregistrarea marcilor in tarile in care au un interes economic sau unde doresc sa exporte produsele. Astfel, marcile vor putea fi protejate in fata oricarei tentative de utilizare a acestora de catre concurenti.
Gabriela Roman – Lumea Marcilor