Industria turismuluiRestaurantex

E mai mult decat un döner! E un DAbo!

Lumea Marcilor si-a propus sa afle povestile de succes ale unor marci romanesti.

Astazi ne-am oprit la brandul Dabo Doner, binecunoscuta retea de restaurante fondata de Dan Pastiu, pornita din Sibiu si extinsa in toata tara.

Ne-a placut atat de mult povestea spusa chiar de ei, incat am decis sa o publicam integral.

“ Draga prietene,

Pofta buna! Nu, te rog, nu te opri din mancat. O faci cu atata pofta si chiar nu am de gand sa te intrerup. Tocmai ai ajuns la gustul desavarsit, asa ca am sa te las sa-l savurezi. Eu am sa iti vorbesc, iar tu poti manca in tihna. 

Nici la prima intalnire, nici la a doua si nici a n-a oara cand ne-am vazut, nu m-ai lasat sa-ti spun povestea mea pe indelete. Esti tot timpul grabit, tot timpul pe fuga, asemenea multora din jurul tau. ”Microwave society”, mda, asa va numesc cei care va analizeaza comportamentul de consumator. Sunteti pe repede-inainte la gandit, vrut, mancat, vorbit si chiar iubit.  Poate tocmai de-asta fast-food-urile se bucura de succes!

Eh, la mine nu e chiar asa. Io mi-s din Ardeal. Mai molcom, mai hodinit, mai calculat si cateodata sod. Daca stii multe bancuri cu ardeleni, dar habar n-ai ce inseamna sod, da-i fuga la google pana iti spun eu cum a inceput totul si cum de te afli astazi aici.

Parintii mei provin din Germania, mai exact din Nuremberg. Au ajuns cunoscuti sub numele de Atlantik Döner si premiati de trei ori cu Oscarul fast-food-urilor germane pentru ”Cel mai bun döner” intr-un rol principal. Un fel de Jack Nicholson al acestei industrii, ma intelegi?!

Ei bine, un roman – tata Dan, cum ii zic eu, sau Herr Pastiu, cum ii spuneau ai mei, le-a cerut atunci binecuvantarea sa ma aduca si sa ma creasca in Romania, la el acasa. M-a luat de acolo ”on delivery”, cu tot cu mostenirea de familie: reteta secreta a gustului desavarsit, ingredientele proaspete, condimentele speciale si, mai ales, calitatea germana. 

Era 2013 cand m-a adus la Sibiu, un oras frumos si curat. Acelasi Sibiu care in anul 1366 era pomenit si mentionat ca Hermannstadt. Atunci am inteles de ce se spune ca aschia nu sare departe de trunchi…  

Totusi, era cazul sa primesc si eu un nume! 

Iar pentru ca tata Dan ma iubeste ca pe copiii lui, m-a numit DAbo, alaturand primele doua litere de la numele baietilor sai – Dan si Bogdan. Literele sunt puternic unite intre ele, asa cum trebuie fie relatiile de familie!

Unitatea asta nu se reflecta doar prin nume si logo, ci prin toate legaturile pe care eu incerc sa le creez cu cei din jurul meu, de la cei de la birouri la cei din bucatarie. Dintre mine, DAbo, si oamenii care au vrut sa ma aiba in orasele lor, punand bazele unor francize fondate pe valorile mele, si, mai cu seama, dintre mine si clienti. Mai mult decat clienti, de fapt. Prieteni!

Ce imi doresc? Vreau ca toata lumea sa ma cunoasca si sa-mi incerce produsele. In schimb, eu promit sa ofer mereu calitate, prospetime, gustul desavarsit si alternative sanatoase. Totul intr-o atmosfera care sa te poarte prin experienta DAbo. Una bazata in primul rand pe respect. Doar asa, lucrurile au cu adevarat sens pentru noi! Döner cu sens, hai ca suna bine, nu?!

Ah, si mai e ceva. Fiindca am crescut ca Fat-Frumos –  in 7 ani cat altii niciodata! -,  trecand dealuri, munti si vai ca sa ajung in peste 30 de orase din Romania si sa deschid peste 50 de restaurante, vreau sa duc povestea si mai departe. 

Caci DAbo daca n-ar fi, despre döner nici nu s-ar mai povesti! 

Iar despre mine vorbeste lumea! M-am imprietenit cu o gramadata de oameni frumosi, am fost ”za thing” la Neversea si Untold, hranindu-i pe #Dabopetrecareti; am invatat baschet, rugby, kickboxing si kangoo jumps alaturi de partenerii mei profesionisti; m-am implicat in foarte multe proiecte sociale, fiindca imi place sa ajut si sunt constient de responsabilitatea pe care o am fata de comunitate! Iar campaniile de pe online sau din locatii sunt, ce sa mai vorbim!, bune precum chifla calda! Nu te aburesc, doar ea e mereu aburinda si proaspata, abia scoasa din cuptor!

Dupa atata treaba, venise momentul pentru o mica escapada. Asa ca mi-am pus reteta, valorile, misiunea si know-how-ul in DAbo-valiza si am ajuns in Ungaria, unde am si infipt steagul DAbo! Iar acum, in 2020, ma pregatesc intens sa ”hablar espanol” si engleza cu accent londonez. Ah, si mai am o harta a Europei pe care am descoperit o tara mica-mica. Luxemburg ii zice! Cred ca si ei au nevoie de un döner, ca sa creasca un pic mai mari. Si mai sunt si altii la rand. De-abia m-am incalzit!

DAbo nu va fi doar bun. Va fi un bun national!

Unul cu care romanii sa se mandreasca, atat la ei acasa, cat si peste hotare! 

Vreau sa fiu de 10 ca Nadia, sa marchez in inimile gurmanzilor cum le marca Hagi argentinienilor in ’94,  vreau sa servesc impecabil ca Simona, sa zbor pe delivery ca Vuia, sa-mi depasesc concurenta indiferent de tara sau de buget, asa cum o face Cristina Neagu, si vreau sa fiu inovator si genial, asa cum sunt foarte multi dintre tinerii din Romania: campioni si olimpici peste hotare! 

Nu-i putin ceea ce vreau, dar stiu ca pot, stiu ca e realizabil si ca le-ar aduce fericire tuturor celor care au crezut in mine, intregii familii DAbo! 

Fiecare zi reprezinta un alt test. 

Fiecare client, o noua misiune. 

Ce facem noi e mai mult decat un döner. E un DAbo! 

Asadar, cum e? Ti-a placut? Te-ai saturat? Ne vom revedea curand?

Cu prietenie,

Dabo”

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button