Industria productieix

Ceasurile Longines, destinate aventurierilor

Auguste Agassiz, Henri Raiguel si Florian Morel au fondat in anul 1832, la St. Imier fabrica de ceasuri Agassis Fils. In anul 1862, Ernest Francillon, nepotul lui Agassiz, preia afacerea cu gandul de a o extinde.

Peste doi ani, in 1866, Ernest Francillon a cumparat domeniul Les Longines (tradus din franceza: poienile lungi) pentru a putea construi o noua fabrica, ce a dat numele definitiv al companiei in anul 1889. In acest an, marca a fost inregistrata oficial in Elvetia, iar din 1893 pe plan mondial.

Astfel, Longines devine cea mai veche marca inregistrata de ceasuri din lume. In bazele de date actuale regasim marcile inregistrate incepand cu anul 1900, astfel, primul extras de marca Longines nu este disponibil.

Specialistii in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design recomanda realizarea unei cercetari documentare si inregistrarea denumirii pe care intentionati sa o folositi, inaintea lansarii produsului sau serviciului. Astfel, va veti asigura ca nu exista riscul unei opozitii venita din partea unui tert care are o marca identica sau asemanatoare cu a dumneavoastra.

Productia ceasurilor Longines

Din 1910, Longines produce mai ales ceasuri de mana, iar din 1912 cronometre si aparate de marcare a timpului pentru competitiile sportive.

Unul din cele mai celebre modele este “Angle Horaire”, fabricat conform indicatiilor pionierului zborului Charles Lindbergh. Acest model de ceas a fost unul dintre cele mai raspandite printre pilotii de avioane.

De-a lungul timpului, ceasurile Longines au ghidat numeroase expeditii arctice si antarctice, dar compania nu s-a multumit numai cu atat. In anul 1950, aceasta a instalat pentru prima data barierele de lumina la Campionatele Mondiale de Ski de la Aspen (SUA). Cronometrele erau actionate automat, masurarea timpului fiind cat se poate de exacta, cum nu mai fusese cunoscuta pana atunci.

In anul 1952, Longines a fost numit cronometratorul oficial al Jocurilor Olimpice de Iarna de la Oslo si al celor de vara de la Helsinki.

In 1971, Longines a fost integrata in Societatea Generala a Industriei Ceasurilor din Elvetia SA, care a fuzionat cu Societatea Elvetiana pentru Industria Orologica (Omega, Tissot), formand ASUAG-SSIH. In 1985, aceasta si-a schimbat denumirea in Société de Microélectronique et d’Horlogerie (SMH), iar in 1998 a devenit Swatch-Group.

 Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button