Industria alimentarax

AVI-GIIS – produse de exceptie….ca altadata

Productia de preparate traditionale din carne in Romania

In ultimii ani, in Romania, interesul consumatorilor pentru produsele fara adaosuri si cu putine substante nocive a crescut substantial. Producatorii din diverse industrii, mai ales din cea alimentara, incearca sa se adapteze cat mai bine acestor cerinte.

In industria carnii si a lactatelor, multi antreprenori se orienteaza catre productia produselor traditionale romanesti, naturale, create dupa retete vechi.

AVI-GIIS – produse de exceptie…ca altadata

Un astfel de exemplu este compania S.C. AVI-GIIS S.R.L, din satul Stuparei, judetul Valcea, detinuta de Aurel Simion şi Ion Georgescu. Aceasta a fost infiintata in anul 1991, obiectul de activitate la momentul respectiv constituindu-l transarea, abatorizarea si prepararea carnii.

Din 2005, activitatea s-a orientat catre productia preparatelor din carne, a produselor traditionale, dar si a produselor din gama fast-food.

Pentru a se putea adapta la cerintele consumatorilor, AVI-GIIS a investit in utilaje si echipamente moderne si in forta de munca specializata, pastrand in acelasi timp vechile retete de preparare a produselor.

Marci inregistrate de-a lungul timpului

Din anul 2011, compania a lansat gama de produse traditionale, „Ca altădată…bucate româneşti”. Aceasta se diferentiaza prin utilizarea materiilor prime locale, fara aditivi alimentari. Tododata, procedeele de productie sunt efectuate intr-o maniera traditionala, pastrand aceleasi retete de sute de ani. In 2012, s-a luat decizia inregistrarii denumirii gamei traditionale ca marca la OSIM, pentru protejarea notorietatii produselor.

In prezent, AVI-GIIS a depus si inregistrat opt denumiri ca marca pe teritoriul Romaniei. Prima a fost chiar denumirea companiei, alaturi de logo si s-a inregistrat in 2007, pe clasele NISA 39 si 29.

Logo AVI-GIIS produse din carne
Logo AVI-GIIS

Urmatoarele marci inregistrate fac referire la produsele din gama traditionala, “Carnati cu ambat”, “Carnati din topor”, “Carnati Pastoresti”, “Salam din topor”. Au mai inregistrat, de asemenea, denumirile “COCOSUL DE SUB MUNTE” si “OLTENIA DE SUB MUNTE”.

Marci depuse in domeniul productiei de carne si lactate

Din totalul de 9.491 de marci depuse la OSIM in anul 2020, 5.36% sunt cele ale producatorilor de carne si lactate. Mai multe informatii despre acest subiect puteti regasi in Anuarul Marcilor din Romania, un instrument unic in domeniul proprietatii industriale, creat de specialistii Rompatent Design.

Acest catalog oferta o viziune asupra tuturor brandurilor lansate intr-un anume segment de piata, fiind util chiar si specialistilor din departamentul de marketing.

Gabriela Roman – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button