Ai marca ai parte

Intr-o lume in care daca neglijezi sa iti protejezi afacerea, te poti trezi ca iti poate  fi grav perturbata, si chiar sa ramai fara ea, apare foarte intelept ca ori de cate ori pleci la drum cu un produs ce se inscrie in zona proprietatii intelectuale, sa-ti iei masuri din timp pentru a te pune la adapost. Este intelept sa o faci si pentru ca avand o marca protejata pentru produsul creat de tine, ii dai identitate si ii cresti valoarea de piata. Ca initiezi o publicatie, o creatie artistica, un desen, o sigla ori ca lansezi un produs pe care vrei sa il comercializezi pe piata este imperios necesar in ziua de azi sa il inregistrezi ca marca. Pentru ca daca vei ajunge sa-ti vinzi vreodata afacerea, poti avea surpriza ca fara a avea marca protejata nu ti-o va cumpara nimeni.

Procesul de inregistrare al unei marci este destul de complex si este nevoie de specialisti cu experienta, pentru ca in orice domeniu specific, daca nu esti profesionist si crezi ca le poti rezolva de unul singur in jungla legislativa si birocratia institutionala, risti sa faci greseli fatale, care te pot costa mai tarziu cat nu fac.

In acest peisaj, nu pot decat sa salut lansarea siteului “Lumea Marcilor” a prietenului meu Mihai Betelie, un bun cunoscator al dreptului, cu mare experienta, un om de a carui calitate si seriozitate sunt pe deplin convins. 

Ca sa argumentez cele spuse, amintesc doar ca in urma cu circa 10 ani cu ajutorul lui Mihai Betelie – proprietar al ROMPATENT DESIGN firma de proprietate intelectuala – am inregistrat cu succes la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci marca “Lumea Justitiei”, care a devenit ulterior cea mai cunoscuta si reputata publicatie de presa din domeniul Justitiei. Tot cu acelasi suport am reusit sa stopez la un moment dat folosirea marcii mele de catre unii din presa care au inteles sa-si faca notorietate pe renumele publicatiei fondate, folosind aceeasi denumire. 

Lumea Marcilor” ii va ajuta pe cei care vor sa inregistreze o marca sau sa-si puna la adapost de infractorii intelectuali o creatie, sa fie la curent cu cele mai importante informatii in domeniu. Cum inregistrezi o marca la OSIM sau la EUIPO – oficiul european de protectie al marcilor, ce conditii trebuie sa indeplinesti, care sunt procedurile de parcurs si cum faci sa iesi mai ieftin decat sperai, le veti afla din publicatia “Lumea Marcilor”. Iar cei care va veti decide sa va protejati vreo creatie pe viitor, apelati cu incredere la ROMPATENT DESIGN.

Viata lunga “Lumea Marcilor”!

Autor: Razvan SAVALIUC

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button