Amik – business european de jucării ecologice

Business-ul Amik a fost creat din pasiunea lui Amik Gavril în anul 1996 prin deschiderea unui atelier de producție și comercializare de jucării din lemn și mobilier preșcolar. Câțiva ani mai târziu, mai exact în anul 2013 a fost preluat de cei doi fii ai săi, Amik Zoltan și Amik Robert.

Rămânând nostalgici ai lumii copilăriei, cei doi schițează jucării din lemn cu multă atenție  și pasiune, astfel încât generațiile de copii de astăzi să se poată bucura de ele foarte mult timp, lăsând adesea deoparte jucăriile electronice sau cele din plastic în favoarea acestora. Afacerea este fără îndoială una foarte atrăgătoare pentru orice antreprenor, dar în același timp și una destul de provocatoare, ținând cont de concurența crescută. Cu toate acestea, cei doi antreprenori și-au asumat orice risc și au selectat atent clientela target, îndreptându-se cu oferta către străinătate. Produsele Amik sunt vândute într-o proporție de 99% peste hotare.

„Piața din România este dominată de importuri de jucării din plastic, în special din China. Oferta este destul de mare și atrăgătoare atât pentru copii, cât și pentru părinți, dacă facem referire la prețuri. De aceea, am încercat să identificăm alte piețe de vânzare și astfel ne-am îndreptat către Germania, Austria, Franța, Spania, Olanda și Federația Rusă. Participăm de mai bine de 10 ani la târguri din străinătate atât din finanțare proprie, cât și din subvenții obținute de la statul român, prin Ministerul Economiei, Programul de Promovare Export, după cum urmează: Nürnberger Spielwarenmesse, Germania-Nürnberg, Kind und Jugend Messe Köln, Germania-Köln, Mir Detstva, Federatia Rusa-Moscova, Suiss Toy, Elvetia-Berna, IMM Cologne, Germania-Köln, MEBEL, Federatia Rusa-Moscova. De asemenea, ne interesează promovarea mărcii AMIK, care este marca europeană înregistrată și în afara UE, cum ar fi Emiratele Arabe, Korea, Japonia, SUA”, a menționat Amik Zoltan.

Jucării și mobilier grădinițe, pentru copiii din țară și din străinătate

Amik produce și comercializează jucării din lemn masiv, în mod deosebit din fag, dar și mobilier din lemn masiv pentru grădinițe și școli. Atât jucăriile, cât și mobilierul sunt produse ecologice, punându-se accent atât pe materialele lemnoase, atent selecționate, cât și pe lacurile și vopselele folosite pentru finisarea produselor, acestea fiind pe bază de apă.

Aragaz, mașină de spălat, căluț balansoar, prăvălii, cuburi, table de scris, jocuri cu bile, cărucioare pentru păpuși – toate acestea sunt create cu multă atenție de echipa Amik, fiecare nouă jucărie fiind atent proiectată astfel încât să nu rănească niciun copil, să îi fie apreciată forma și mai ales să bucure fiecare copil.

Băncile și mesele pentru grădiniță sau școală sunt confecționate tot din lemn masiv, fiind foarte frumos colorate și având un design atrăgător și mai ales ergonomic, având grijă de sănătatea celor mici atunci când stau așezați la lecții.

„Tot ceea ce facem, facem cu drag. Cred că acesta este secretul reușitei noastre. Ne dorim ca ochii copiilor să strălucească ori de câte ori primesc o astfel de jucărie. Desigur, antreprenoriatul este uneori dificil, ai numeroase obstacole, uneori chiar lucruri la care nici nu gândești. Noi am trecut prin mai multe incendii, însă de fiecare dată am găsit puterea să o luăm de la capăt cu și mai mult avânt pentru că ne place ceea ce facem și pentru că ne dorim să bucurăm cât mai mulți copii din întreaga lume”(Amik Zoltan). 

Amik – marcă europeană

Brandul început în anul 1996 prin construcția unui simplu balansoar și a unui set de cuburi din lemn masiv se diferențiază astăzi de concurență prin identitate europeană.

Brandul s-a consolidat juridic in anul 2019 cand impreuna cu specialistii  Agentiei de Proprietate Industriala Rompatent Design a fost inregistrata marca europeana AMIK

„Targetul nostru este piața din străinătate, deși fabrica de producție se află în România. Astăzi, ne-am extins destul de mult, având un spațiu de producție de circa 1600 metri pătrați și o capacitate foarte mare, având alături o echipă puternică și minți creative ce pun bazele construcției unor jucării de cea mai bună calitate, apreciate peste hotare. De aceea, înregistrarea mărcii Amik drept marcă europeană ne-a ajutat destul de mult să ne extindem la nivel internațional și a contribuit major în cifrele de vânzare. Ținem la brandul nostru și credem că astfel putem proteja povestea ascunsă din spatele fiecărei jucării din lemn nou create”, a mai adăugat Amik Zoltan.

Autor: Diana Gheoghe

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button