Rezistenta in cutia Pringles

Chips-urile de cartofi Pringles au fost inventate in anii ’50 de catre chimistul Victor Mills, in cadrul companiei Procter & Gamble. Deoarece chipsurile se pot stivui, inovativul tub de carton Pringles a fost conceput ca o modalitate de a le mentine aliniate si drept urmare, rezistente la zdrobire. Aroma originala cu sare a fost lansata in 1968 sub numele de „Pringles Newfangled Potato Chips”. Ambalajul include si astazi capacul resigillabil din plastic, ajutand marca sa-si mentina pozitionarea premium.

Numele brand-ului deriva de la Pringle Avenue din Finneytown, un cartier din Cincinnati (Ohio), unde isi are sediul central gigantul Procter & Gamble. Alegerea numelui a fost pur intamplatoare: creatorii brand-ului s-au uitat in cartea de telefoane la sectiunea adrese de unde au ales Pringle Avenue.

Ambalajul inovator

De-a lungul anilor, P&G a folosit din plin simbolul cutie in scopuri promotionale. Hackerii au transformat in mod similar tubul in tot felul de dispozitive. Dar, probabil, cea mai inovatoare utilizare al unui tub Pringles revine omului care a inventat ambalajul: dr. Frederic Baur. In anul 2008, la moartea sa, trupul acestuia a fost incinerat iar cenusa a fost ingropata intr-un tub Pringles – aroma originala, desigur.

Brandul si proprietatea industriala

Specialistii in proprietate industriala din cadrul agentiei Rompatent Design ne pun la dispozitie extrasul de marca al primei inregistrari Pringles, marca inregistrata in Statele Unite ale Americii. Protectia unei marci se realizeaza exclusiv prin inregistrarea acesteia la nivel national, european sau international, in functie de unde se doreste a exista un schimb economic.

Odata cu schimbarile aduse de reglementarile legii marcilor, consilierii in proprietate industriala recomanda parcurgerea lunara a Buletinelor Oficiale nationale si europene in vederea identificarii cererilor de marca identice sau asemanatoare cu marcile din portofoliul companiei.

Daca exista o noua marca depusa identica sau asemanatoare cu una deja existenta, titularul marcii vechi va trebui sa realizeze opozitie. Altfel, noua marca se va inregistra.

Diana Gheorghe – Lumea Marcilor

Articole din Lumea Marcilor

Back to top button