Polidin revine spectaculos

Veste buna pentru romani. S-a inregistrat marca Polidin.
Dupa ce ani intregi produsul Polidin a fost dat uitarii, in iunie 2019 Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci cererea de marca “Polidin”.
Cererii i-a fost atribuit numarul de depozit M2019/04122 si dupa ce a parcurs fazele de opozitie si examinare, la inceputul anului 2020 a fost admisa la inregistrare.
Cititi extrasul de marca OSIM.
Obtinerea protectiei ca marca inseamna drept exclusiv de folosire.
Asta arata intentia Institutului Cantacuzino de a produce in cel mai scurt timp medicamentul Polidin.
Desi se discuta inca din anul 2018 despre reluarea productiei , formalitatile de protectie a marcii au fost amanate pana la jumatatea anului 2019, ceea ce insemna ca abia atunci s-a apreciat de catre conducerea Institutilui Cantacuzino ca medicamentul s-ar putea produce efectiv.
Lumea Marcilor a sesizat ca in anul 2013 s-a mai incercat obtinerea protectiei ca marca a Polidinului de catre Centrul de Cercetare si Prelucrare Plante Medicinale Plantavorel SA din Piatra Neamt, dar marca a fost anulata. Era normal. Drepturile anterioare asupra produsului apartineau Institutului Cantacuzino.
Cititi aici extrasul de marca.
Polidin a fost creat de o echipa de medici de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti si filiala acestuia de la Iasi in anii ’60.
In urma unor cercetari si teste care au durat aproape 6 ani, medicamentul a fost omologat, iar din 1966 a inceput productia.
Polidin era prescris pentru afectiuni acute si cronice ale cailor respiratorii superioare si inferioare, boli infectioase virale si a avut un succes urias pana prin anii 2000 cand s-a inregistrat varful de productie.
Polidin devenise un adevarat brand de tara
Dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana productia Polidin a scazut pentru ca UE a interzis ingredientele romanesti din compozitie, impunand unele standarde care nu s-au potrivit produsului.
Aceast fapt dar si investitile insuficiente au dus la incetarea productiei in 2012.
Se asteapta o finantare corespunzatoare a proiectului Polidin asa incat in cel mai scurt timp sa il regasim in farmacii.
Autor: Lumea Marcilor